Hvězdy Kotvy

28.02.2010 12:12

 

Další Hvězdou Kotvy v této rubrice je kormidelník družiny Žraloků sestra Rosnička. Rosnička začala skautovat poměrně pozdě, v oddílu je necelé dva roky – od června  2008. Přesto dokázala, že do kotvácké bandy patří a její dovednosti ve skautu a na vodě rostou velmi rychle.

 Ahoj Rosničko, chtěl bych Ti poděkovat za zvládnutí Přístavní akce na Šumavě, na Základně skautské oblasti Bílého orla. Oddíl jsi vedla velmi zručně a děti Tě braly jako svou kamarádku a hodně Ti důvěřovaly.  Jaký jsi z toho měla pocit?

Velmi dobrej pocit. Druhý den, když zaveleli nástup na jídlo v oddílových trikách a hrnečkem a lžící v ruce, tak jsme odhodili mikiny, všichni Kotváci už byli v našich tričkách a co se nám podařilo – měli všichni pantofle (teda skoro všichni), hrneček i lžíci v ruce a byli jsme první! Což jak uznáte je s Pidilidma docela úspěch.

Máš tímto velmi dobře našlápnuto na oddílovou pozici lodivoda. Myslím, že jsi pro to ta pravá, máš dobrý vztah k dětem a u nich přirozenou autoritu a navíc je práce za Tebou vidět.  Ale jedna věc je přání admirality a druhá je Tvůj případný zájem o práci lodivoda. Co Ty na to?

To by se mi líbilo, když vidíš, že jsou děti spokojené a všichni ty zpropadený pantofle našly, tak je to bezva. Dětský úsměv a rozzářený oči je nejlepší odměna. A když je to ještě baví, tak to je nejlepší.

To jsem rád. No a co voda, na jakou řeku by ses letos ráda podívala? Nějaká klasika nebo něco nového, kdes ještě nebyla?

Líbila by se mi Salza v Rakousku, slyšela jsem o ní a ráda bych jí viděla. No a u nás se těším na tradiční ČPV Otava. Vloni jsme se se Sopťou totiž vsadili, že letos pojede na kajaku a já s Kašpym na americe -  mimo soutěž. Sopťa se vytahoval, že je lepší a tak mu to s Kašpym chceme natřít. Tak uvidíme.

A co loď, budeš letos pokračovat na kajaku nebo zvolíš ameriku s nějakým kámošem?

Na kajaku, to je jasný. Letos pojedu poslední rok v dívkách, tak očekávám taky trochu nějaký úspěch. Na ameriku to vidím při blbnutí.

Budeš se účastnit Mistrovství republiky v eskymáckých obratech?

Asi jo, na posledních eskymácích v bazénu jsem dostala jistotu a tak si troufnu.

Přeju Ti aby Ti šel eskymák i na řece – budeš-li ho potřebovat a ať se Ti na vodě daří. Díky za rozhovor a ahoj.

S Rosničkou rozmlouval Žabák