Jak bylo v prosinci a lednu

19.02.2010 21:35

 

Vánoční oddílova – 22.12.2009

 

 Rok 2009 se pomalu blížil ke svému konci a Kotva se již tradičně sešla na poslední letošní schůzce s vánočním stromečkem, dárečky a scénkami a koledami pro pozvané rodiče a přátele oddílu. Překvapením pro všechny bylo určitě kromě množství dárečků vydání prvního čísla obnoveného oddílového časopisu „Peřej“. Tajná činnost se nejvíce povedla Rejnokům, kteří za pomoci Sokolí mámy vyrobili nové družinové vlajky, a Žralokům, kteří pod vedením Rosni vyrobili odpadový koš na papír, Kosatky vyrobily svícínky z těsta na stůl. Vybraní tanečníci pak pod vedením Sokolí mámy překvapili country vystoupením a na konec všichni za Sopťova doprovodu na klávesy (od kterých Žabák rozbil trafo a muselo se sehnat náhradní) zpívali až do konce oficiální části koledy…

 

 

Do nového roku jsme doslova vpluli – 1.1.2010

Autama jsme odjeli do Rejštejna, nafoukli jsme oba rafty a rozdělili posádky. Jeden raft byl dětský – Píďa, Rybka, Davoš, Kody a jako dozor Žabák. Druhý raft měli dospěláci – Radim, Kaštan, Medvěd, Sokolí máma, Vendy. Dětský raft začala řídit Píďa a vyrazili jsme po vodě. Voda byla hodně studená, nikdo se nechtěl proto namočit, a místama plavaly i pidikry. Projeli jsme první vodní válec pod Rejštejnem a pokračovali dál. Protože tál sníh, byly pěkný vlnky a cesta ubíhala. Před jezem v Radešově jsme si museli dofouknout raft, zapomněli jsme totiž pořádně zavřít ventil. Vyměnily se kapitánky raftu, ke kormidlu šla Rybka. V Radešově k dospělákům přiskočil na chvíli Rampun, je z nás sice nejmenší, ale taky se chtěl svézt. Občas na nás šplouchla voda, a tak jsme začali být trochu mokrý. Doháněli jsme se pořád s naším dospělým raftem, někdy jsme jeli první a někdy za dospělákama. U kormidla Rybku vystřídal Kody. Jez v Dlouhé vsi jsme si prohlídli a rozhodli se jet. Zvládli jsme to.                  (úryvek z kroniky)

 

Tříkrálová sbírka – 6., 8. a 9.1.2010

Letos se naši skauti a vlčata poprvé zúčastnili Tříkrálové sbírky. Je to akce České charity, která má konkrétně pomoc matkám a dětem v tísni v Domově sv. Zdislavy, lidem v azylových domech a taky starým lidem. Vytvořili jsme tři skupinky: Ve středu Ilča, Kašpy, Ježek a Bety S., v pátek Rosnička, Kody a Davoš a v sobotu Karol, Rybka a Rarach. Koledování byla zajímavá zkušenost a lidé různí. Někteří byli překvapení, někteří ani neotevřeli, jiní byli potěšení a připomnělo jim to dětství. Zvali nás, abychom příští rok přišli zas. Možná z toho vznikne hezká tradice. A počasí bylo jako na Ladových obrázkách: bílé, zasněžené a studené.

Ale i přesto naši koledníci hezky zpívali, přáli štěstí, požehnali dům písmeny K+M+B 2010 a vykoledovali nějaké penízky i dobrůtky. Myslím, že tento dobrý skutek potěšil i je.                                                         (Mirka – Máma smečky)

Hadí maturák – 8.1.2010

Čas letí a Hádě letos maturuje! Maturitní ples byl v besedě a určitě se vydařil. Dokonce zde bylo možno spatřit i tančícího Kaštana. Maturitní ples má tedy Hádě za sebou a všichni jí přejeme úspěšné složení maturity a držíme jí palce.

A nakonec Dětské eskymáky – 10.1.2010

První letošní eskymování bylo ve znamení výuky vylehávání na pádlo a naši nejmenší si zkoušeli samostatnou jízdu na kajaku i na americe. Samozřejmě nesměly chybět souboje pěnovými „buřty“ na Barace a soutěže zpestřilo přetahování se amerikami, které měly svázány zádě hopšňúrou… Je vidět, že už se nebojíme a lodě začínají dělat co chceme.