Poselství starších

01.01.2010 01:06

Aleš Skřivan - Žabák

první palubní důstojník 91. OVS Kotva Plzeň

 

Poselství na květen

Máme tu květen, vodácká sezóna v plném proudu a za námi už několik dubnových vodáckých výletů i s povedeným počasím. Dokonce i Otavu s „pitomýma tyčkama“. Věřím, že se nám bude dařit minimálně stejně dobře jako minulý rok. Nejbližší velkou vodáckou akcí je pro nás Plavba s rodiči, na které ukážeme rodičům, co na vodě umíme, a myslím, že si užijeme víkend podle představ a počasí bude k nám shovívavé a dopřeje vodu pod lodí a nejenom v ní.

Na školičce v pádlování si háčkové a vodáčtí nováčkové vyzkoušeli kormidlovat, zjistili, že to není jednoduché, ale jde to. S úspěchem jsme dojeli do klubovny a určitě si podobné akce ještě do tábora zopakujeme.

Jezdiči mají za sebou ČPV Otava, už se těším na dosažené výsledky. Vyzkoušeli si, že Čekárna není zase tak nedostižitelná, a že při dodržení určitých podmínek se dá normálně sjet a to dokonce i na kajaku. To je dobře, když na těžších úsecích řek zkoušíte různá plavidla a jezdíte několik jízd. Posouvá vás to, jízdu po jízdě dostáváte jistotu a strach odchází směrem od řeky.

Důležitá je ještě jedna věc, dodržovat termíny přihlášek a všechny nastalé změny řešit s vedoucím akce. Ten už má v té době akci připravenou, naplánovány posádky a přepravu v autech. Když se pak ráno objevíte nepřihlášení na akci, tak je to sice hezké, ale působí to v tu chvíli trable, které se musí rychle řešit.

A tak vám přeju složení posádek na lodích k vaší spokojenosti, ať máte z vodačení radost a kolem sebe spoustu kamarádů, se kterými si věříte a jste si jistí spolu na vodě i případně v ní. Umíte to – když někde projedeme, tak ostatní vodáci vás chválí, jak vám to jde a jak se pěkně chováte.

Tak v tom pokračujme a bude zase o trochu veseleji.

To všem přeje Žabák